top of page
4. Foto av Jakob Ivar Ekvall.jpg

Fägring

Fägring debuterade 2022 med EP:n Rockpsalm som hämtade sin inspiration från en tydlig gitarrbaserad indietradition. På första singeln från det kommande debutalbumet, den pulserande Så länge vi, som släpptes den 8 december, så accentueras utvecklingen genom influenser från såväl postpunk som kraut. Gitarrerna larmar, trummorna maler och arrangemanget exploderar i en stor episk refräng. Fägring väjer inte för dom stora gesterna, men dom gör dom med grace och återhållsamhet.

Inför arbetet med det kommande albumet stängde Fägring in sig i replokalen, en betongkällare som tidigare varit platsen för en BDSM-klubb på Hisingen i Göteborg, och började den mödosamma process där det som tidigare varit enkla, raka låtar tilläts sväva ut till något större. Ingen låt lämnades åt slumpen, ingen övergavs. Väl ute på andra sidan hade bandet överträffat sig självt med en samling låtar som svämmar över av starka melodier, sylvassa gitarrer och den där oförutsägbara nerven som enbart kan skapas när människor spelar i ett rum tillsammans.

 

Under våren 2024 släpps Fägrings debutalbum ”Obalans” via Septembernatt som spelats in i olika välrenommerade studios runtom i Sverige: Christoffer Lundqvists ”AGM” utanför Sjöbo, Joakim Lindbergs ”Studio Sickan” i Malmö och Kristoffer Ragnstams ”Lüxfällan” i Kungälv. 

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Spotify
bottom of page