top of page
Division 7 press1 - Foto My Jonsson.jpeg

Division 7

Division 7 har lyckats med det som andra band bara drömmer om. Utan vare sig draghjälp från ett stort skivbolag eller exponering i etablerade musikmedier har bandet fångat en betydande lyssnarskara i Sverige som bara fortsätter att växa. Division 7 är stora i smala kretsar men står på tröskeln till att bli något mycket större än så. Den 27 januari 2023 släpptes debutalbumet “Paradis Garage”. Albumet hyllades av såväl kritiker som lyssnare och har omnämnts som bland annat "det bästa som kunde hända musiksverige" och ett album som "väcker pånyttfödd tro i en hel genre".

Sedan debutsingeln ”Inte hur du rör dig” släpptes 2017 har Division 7 blivit något som liknar ett fotbollslag med tillhörande supportrar. Fans reser över hela Sverige för att se spelningar med ”Divisionen”. Lyssnare berättar öppet på sociala medier om hur bandets låtar hjälpt dem genom separationer och tuffa perioder i livet. Par hör av sig och vill ha ett Division 7-gig på deras eget bröllop. Bandets spelningar har på bara några år gått från stökiga hemmafester till fulla, kokande konsertlokaler upp och ner längs E4:an. Bland bandets senaste spelningar kan noteras Nalen klubb i Stockholm och Skeppet i Göteborg, båda slutsålda med nästan 300 besökare på respektive spelning.
 
Det är en unik företeelse som inte längre går att värja sig mot. Gör lite plats för Division 7.

Sagt om debutalbumet Paradis Garage:

Nöjesguiden (6/6)
”Att Division 7 har släppt sitt debutalbum är det bästa som kunde hända musik-Sverige. Jag vill säga Sverige i stort, men förstår att det finns mer saker i livet än indie-rock”.

”Paradis Garage har allt: melankoliska låttexter, råa ljudbilder, stökiga gitarrer, otrolig sång och vackra melodier. Jag tror att den kan lyckas försvara titeln som ett av årets bästa album året ut, trots att det bara är januari”.

Gaffa (5/6)
”Paradis Garage” innehåller så många musikaliska rätt men allra bäst är bandet när de struntar i det. Gör precis som de vill”.


”Bandet är stora i smala kretsar men står förmodligen nu på tröskeln till något mycket större”.

KULT Magasin (10/10)
”Ett album som gör anspråk på så här mycket kan antingen vackla under sina egna ambitioner eller väcka pånyttfödd tro i en hel genre. Med Paradis Garage har Division 7 bestämt åstadkommit det sistnämnda – det är ett komplett album från ett band som går på alla cylindrar utan att hålla någonting tillbaka”.

Rockfarbror.se (5/5)
” Med den här debutplattan är det dags för Division 7 att lämna den regionen. Det här gänget platsar i allsvenskan!”.

Sagt om Divsion 7 live:


Vakentimmar (live i Göteborg 4/2-23)
”Överlag präglas kvällen av en fantastisk energi där bandet tycks ge precis allt hela tiden och många låtar växer än mer live. Varje låt blir lite mer skitig, lite mer rå, lite mer av allt, inga rivsår döljs, inget mörker filtreras bor”.


” Det finns hela tiden ytterligare en gnista, ytterligare något att sätta i brand”.


”Bandet har utöver en fin publikkontakt en grym kontakt med varandra på scenen, där Max Söderholm är den som exploderar utåt mest och kastar sig ut i publiken medan sångaren Dara Hoel exploderar mer inåt, men sjunger helt fantastiskt”.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Spotify Ikon
  • X
  • TikTok

Bokning (live): My Bergman, All Things Live

Pressförfrågningar/label: Septembernatt - filip@septembernatt.se

bottom of page