Division 7 2022 Press 1 - Foto Jacob Eklund.JPG

Division 7

Vem har sagt att svensk indierock är död? Division 7 är defibrillatorn som inte bara får indiehjärtan att slå – med gitarrdriven rock och saxofonfrustande blue eyed soul i förgrunden omfamnar Division 7 sin publik med en trygg försäkran om att svensk indierock alltjämt är relevant och här för att stanna.

Mycket talar för att Division 7 är DIY-bandet med landets mest hängivna supportrar. Ett exempel på det är att inspelningen av bandets senaste EP:n 'Bered en plats för..." finansierades på bara sex dagar av bandets lyssnare genom en crowdfundingkampanj. 

Trots att en pandemi kom lagom till EP-släppet och begränsade möjligheterna för livespelningar lyckades Division 7 mot alla odds etablera sig ordentligt som liveband under 2020 och 2021. Med utsålda konserter under hösten 2021 i Göteborg, Stockholm och Linköping i bagaget visade bandet än en gång att de är här för att stanna. 

Under 2022 är Division 7 aktuella med singlar från debutalbumet som släpps våren 2023.

Division 7 förekom länge som duo i det fördolda när Dara Khudaida och Max Söderholm började skriva låtar ihop under gymnasiet år 2008. Dryga åtta år senare, 2016, tog bandet form när fyra ytterligare medlemmar anslöt och bildade det som idag är Division 7.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Spotify Ikon