Division 7

Vem har sagt att svensk indierock är död? Division 7 är den efterlängtade defibrillatorn som inte bara får indiehjärtan att slå – med gitarrdriven rock och saxofonfrustande blue eyed soul i förgrunden omfamnar Division 7 sin publik med en trygg försäkran om att svensk indierock alltjämt är relevant och här för att stanna.

Mycket talar för att Division 7 är DIY-bandet med landets mest hängivna supportrar. Ett exempel på det är att inspelningen av den nya EP:n 'Bered en plats för..." finansierades på bara sex dagar av bandets lyssnare genom en crowdfundingkampanj. 

Alla som backade kampanjen kunde sedan på digital väg följa med under fyra intensiva inspelningsdygn i Svenska Grammofonstudion. Det är just detta som är unikt med Division 7 – närheten till lyssnarna och att de bjuds in att ta del av skapandeprocessen. 

Division 7 förekom länge som duo i det fördolda när Dara Khudaida och Max Söderholm började skriva låtar ihop under gymnasiet år 2008. Dryga åtta år senare, 2016, tog bandet form när fyra ytterligare medlemmar anslöt och bildade det som idag är Division 7.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Spotify Ikon