top of page
Filip press 4 - Foto Amanda Jonsson.jpg

Filip Lundgren

Filip Lundgren debuterade med albumet Där inget annat finns 2015, och har med ett ihärdigt turnerande sedan debuten åkt flera vändor över landet med både intima solospelningar och exploderande fullbandskonserter.

 

Sedan debuten har Filip Lundgren ständigt utvecklat och förändrat sitt sound. 2021 och 2022 är Filip åter aktuell med nytt material, och med det ännu ett steg i utvecklingen av soundet, med material som är inspelat och producerat av Filip Lundgren själv. 

Singeln Du lyser släpptes 1 april och beskrevs som "...en text som går rätt in, där orden får ta plats och hans klara röst stärker texten.” i en artikel av TOVE Magazine.

Tinsel Music Magazine beskrev singeln ”Du lyser pendlar mellan att påminna lyssnaren om kent och Markus Krunegård. En låt som skulle platsa på någon av båda nämnda artisters album utan att det skulle vara konstigt."

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Spotify Ikon

Sagt om tidigare släpp: 

”Letar du efter den där sista raketen som välter din lägenhet med bordsdans och vrålsång när du spelar den sex gånger i sträck bland fimpar, fotblåsor, folköl kl 04.15 och får grannar att skicka jätteotäcka brev? Då kanske Filip Lundgrens kommande kan vara något? Klassisk svensk indieufori (grenen som Maggio är majestät i) kompletterad med världsamvete.” - Per Sinding Larsen, SVT om singeln Jävla Värld

"Det är ungt och direkt. Vindpinat i både text och musik. Skimrande norrlandsindie med karg inramning, men med välkomnande melodier." - Anders Sandlund, Piteå-Tidningen om debutalbumet "Där inget annat finns"

"... ett av årets bästa svenska debutalbum." - Susanna Dahlén, POPMUZIK om debutalbumet "Där inget annat finns"

bottom of page