IMAGO.jpg

IMAGO

IMAGOs debutsingel ”Evighet” släpptes 25 maj och fick sin text från en 80 år gammal diktsamling av Karin Boye. Texten inleds med orden “En gång var vår sommar en evighet lång” Trion tolkade texten som en längtan att möta evigheten med öppna armar och utan rädsla och lät musiken följa samma känsla.

Trion har gett Boyes texter nytt liv med sin unika blandning av svensk folkvisa, karg americana och vemodig pop. 

”Evighet” följs upp av ett 10 spår långt album i september, där Boye-dikter blivit till låtar. Ett lekfullt och sökande album där varje låt står ut var för sig, men som tillsammans fångar trions unika känsla och ljudbild, där vacker stämsång och följsamma melodier möter Boyes allvarsamma, hoppfulla och stridslystna texter. 

”Med skivan vill vi skapa en jordnära och intim stund med Karin Boyes texter”, berättar bandet. ”Tonsättningarna är ett försök att tolka dikterna på ett värdigt men lättsamt vis. Precis som Boyes texter skiftar musiken från att vara dramatisk och intensiv till stillsam och stämningsfull.”

Gruppen består av Siri Wallentén, William Bengt Nordlund och Julia Sandberg och bildades 2017. IMAGO har sedan dess framfört sina tonsättningar av Karin Boyes texter tillsammans. Trions instrumentala grund finns i gitarr, piano, sång och tvärflöjt - men kompletteras på albumet av bland annat banjo, lapsteel, tramporgel och stråk. IMAGOs debutalbum ”I kväll har himlen ingen skrud” släpps den 13 september med BD Pop. 

/

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Spotify Icon

TURNÉPLAN:

13/6 - Källna kyrka

7/7 - Stockholms Visfestival

28/7 - TBA

14/8 - Herberga Kyrka

28/9 - Piteå Museum