SE-Sweden-Flag-icon.png
GB-United-Kingdom-Flag-icon.png

Seth Martin - Here Comes The Sun

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Spotify
pressbild 1 crop 1 201204b.jpg
Beatles-skattjakt i hyllning till våren

Foto: Tilda Gunnarsson

Here Comes The Sun’, Seth Martins tredje singel är en indie soul-hyllning till våren som släpps den 29 april. Singeln är något av en skattjakt för alla Beatles-fans, då låten är fylld med Beatles-titlar. Samtidigt skriver Seth Martin om att efter en lång tid av mörker hitta något som man länge letat.

Idén slog mig när jag hade skrivkramp och såg filmen Yesterday; för vad utstrålar väl kärlek och vårkänslor bättre än just The Beatles?” berättar Seth Martin om skapandet av singeln.

Med grunden i varma elgitarrer, lo-fi beats och mjuk sång, skriver Seth Martin chill, jazzig och romantisk indiesoul med en old-school twist.

 

Luleåsonen, vars riktiga namn är Martin Lindgren, studerar musikproduktion på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han debuterade som artist 2021 efter flera år av arbete som session-gitarrist, producent och ljudtekniker.

Martin berättar om projektet:

Det tog länge innan jag hittade mitt sound, men nu känns det som att jag har träffat helt rätt. Jag skulle beskriva min musik som en blandning av 50-talets cool jazz och mer modern neo soul. Just den här sortens mys-musik saknas i större utsträckning på den moderna marknaden, så jag tror och hoppas att folk kommer att gilla det jag gör.

 

Here Comes The Sun släpps på streamingplattformar 29 april 2021. 

Seth Martin - Here Comes The Sun

Release: 29 april 2021

Label: Seth Martin

Text/Musik: Martin Lindgren

Produktion: Seth Martin (Martin Lindgren)

Artwork: Seth Martin (Martin Lindgren)

Presskontakt: Septembernatt PR - filip@septembernatt.se / 070-3356091

Here Comes cover FINAL 210330b.png