top of page
Silverkulten press 1.jpg

Silverkulten

Silverkulten bildades i Göteborg 2015, och började som ett depp-indieband kantat av källarskrammel och sitt egna Göteborgs-förakt.

Den 14 april 2023 släpps första singeln “Hur länge kan vi hålla på såhär” från bandets tredje album som släpps via Septembernatt. 

 

Silverkulten har sedan debuten hunnit byta både kläder och medlemmar flera gånger. Trots detta finns punknerven och de enligt Popmani “medryckande melodierna som är Silverkultens ess i rockärmen” fortsatt kvar inför den nya, något mjukare kostymen. 

Debutsingeln “Vi kommer att slitas itu” släpptes april 2018, och uppmärksammades av Per Sinding Larsen, som i SVT:s kulturnyheter beskrev det som att Silverkulten “hittat en röst och ram mot något eget”. Debutalbumet utnämndes till ett av årets bästa svenska debuter av HYMN och nominerades till “Årets Uppstickare” i GAFFA-priset.

Silverkultens andra album släpptes under pandemiåret 2020 och blev uppmärksammat av bland annat Kult, Popmani och HYMN och spelades på P3.

Nya singeln “Hur länge kan vi hålla på så här” släpps den 14 april och följs upp med fler singlar under året. Det kommande albumet “På kollisionskurs med samtiden” släpps under våren 2024.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Spotify
bottom of page