SE-Sweden-Flag-icon.png
GB-United-Kingdom-Flag-icon.png

Ur Tajgan - Oktober

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Spotify
  • SoundCloud
Ur Tajgan press 4.jpeg

En lång, filmisk väg utan slut

'Oktober’ släpps den 1 oktober och är Ur Tajgans femte singel. Singeln är en uppföljare till ’Reign’ som släpptes i mars och hyllades i musikbloggar, uppmärksammades i P3 och placerades på Spotifys ’New Music Friday Sweden’ och ’Indie Highlights’. 

’Oktober’ är som en lång, filmisk väg utan slut. Som att sitta i bilen på E4:an norrut men inte komma någonstans. Ur Tajgans karaktäristiska motoriska driv tillsammans med det shoegaze-influerade psykedeliska soundet säger lika mycket om uppgivenheten i ’Oktober’ som den nattsvarta texten i sig självt. 

Ur Tajgan sammanflätar det nya med det gamla genom modern alternativ rock influerad av 60- och 70-tals psykedelia, som görs utan att vara nostalgisk eller sliten. Det är rytmiskt, melodiskt och atmosfäriskt. Hårt men fint. Lagom krångligt. Musiken talar till stor del för sig själv, och bibehåller en tydlig livekänsla, ovanlig för tiden vi lever i. 

Ur Tajgan bildades 2017 i Luleå av bröderna Arvid och Erland Löfgren och debuterade samma år med singeln ”Helios”. Bandet har därefter släppt ytterligare singlar och live sessions. Resterande bandmedlemmar har varit och är aktiva inom andra konstellationer (Raring, MILYON, Statik Eyes) på den svenska musikscenen.

Ur Tajgan - Oktober

Release: 1 oktober 2021

Label: DigiNorth

Text/Musik: Arvid Löfgren, Erland Löfgren

Produktion: Ur Tajgan

Mix: Austin Asvanonda

Master: Cutting Room

Artwork: Ur Tajgan

Label: DigiNorth - tomas@bdpop.se

Presskontakt: Septembernatt PR - filip@septembernatt.se / 070-3356091

UR-T_OKTOBER_OMSLAG_1.png