top of page
Pressbild18, foto_ Agnes Erlandsson.jpg

Hugo Holke

Med ett unikt melodispråk och en expressiv lyrik målar Holke upp världar, lika råa och vackra som naturen själv. Med inspiration från poesi, bildkonst och folkmusik, skapar han mångfacetterade låtar med texter som omsorgsfullt sammanflätar gammal svensk folktro och tidlösa känslor.

Under våren 2022 debuterade Holke med singlarna 'Oro' och 'Natten & dagen', som bland annat uppmärksammats hos Nöjesguiden och spelats i P3.

 

I produktionerna blandas finstämda organiska instrument med experimentella element i en ljudbild som öppnar upp nya lager och upplevelser vid varje genomlyssning. Den återkommande nylongitarren för tankarna till Jose Gonzales, och de emellanåt storslagna arrangemangen för tankarna till Bon Iver, kombinerat med poetiska texter med influenser som Gustaf Fröding och Edith Södergran.
 

Hugo Holke växte upp i Göteborg och Jönköping omgiven av musik, vilket har gjort skapandet till en grundsten i Hugos liv. Studier i flertalet musikskolor, en instrumentmakare till far och en outtröttlig sökan och nyfikenhet har givit honom förutsättningarna att utveckla sitt hantverk. 
 

Hugo Holkes debutalbum ’Tordyvel’ släpps den 13 maj 2022 via Septembernatt Records.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Spotify Ikon
bottom of page